De Sterrendaalders BSO

locatie-sterrendaaldersKoningskinderen kiest bij haar huisvesting voor klassieke, tot de verbeelding sprekende gebouwen met een huiselijke en kleurrijke inrichting. Wij maken daarbij bij voorkeur gebruik van hoogwaardig,  houten speelgoed. De Sterrendaalders is ondergebracht in een gebouw dat oorspronkelijk is ontworpen als een schouwburg en later de bakermat van de Nederlandse radio en televisie is geworden (onder de naam ‘Studio Concordia’). Door de grote beschikbare ruimte en de historisch functie van het pand, is het mogelijk een gevarieerde dienstverlening aan te bieden, waarin voor de kinderen ook ruimschoots aandacht kan worden besteed aan culturele activiteiten zoals muziek- dans- en theaterles in de luisterrijke grote zaal en kooklessen in het sfeervolle kinderkookcafé. De Sterrendaalders ligt in de wijk Het Spiegel in Bussum, op loopafstand van het station Naarden-Bussum.

De buitenschoolse opvang is gesitueerd aan de voorzijde van het hoofdgebouw, verdeeld over 2 etages. Aan de achterkant van het gebouw vinden de speciale activiteiten plaats o.a. in samenwerking met De Gooische Muziekschool. Aan de rechter- en achterzijde van het gebouw kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen of aan de picknicktafels lunchen.

De buitenschoolse opvang is onderverdeeld in twee leeftijdsgroepen, te weten kinderen van 4 tot 8 jaar en kinderen van 8 tot 12 jaar. Er zijn twee stamgroepen per leeftijdscategorie bij De Sterrendaalders ondergebracht (maximaal 20 tot 30 kinderen per groep). Vooral voor de naschoolse opvang zijn er bij deze locatie vele activiteiten mogelijk. De kinderen worden afhankelijk van hun eigen ontwikkeling en op basis van de planning in een (volgende) groep geplaatst. De groepsruimtes voor de jongste BSO kinderen bevinden zich op de eerste verdieping.

De oudste BSO kinderen (8+) kunnen terecht in ‘De Koningshut’. De tieners en bijna-tieners hebben de beschikking over hun eigen verdieping met aparte entree. De inrichting van De Koningshut is helemaal op deze leeftijdsgroep aangepast. Zo kan er worden gechilled, maar er is ook genoeg te doen – zoals bijvoorbeeld gamen, voetballen, of gewoon gezellig kletsen met een van de pedagogisch medewerkers of elkaar. Gedurende het jaar worden er verschillende speciale activiteiten georganiseerd en kinderen kunnen in de theaterzaal natuurlijk ook op muziekles, dansles of lekker koken in het naastgelegen Kinderkookkafé. Er wordt ook aan de serieuze kant gedacht, want er is een speciale ruimte waar kinderen hun huiswerk kunnen maken en daar ook actief in begeleid worden door professionele huiswerkbegeleiding (zonder extra kosten).

Bij De Sterrendaalders is ook een 'mini-bibliotheek' gevestigd, waar de kinderen dagelijks hun bibliotheekboekjes kunnen uitkiezen. De collectie wordt door de Bibliotheek Gooi & Meer samengesteld en wisselt meerdere keren per jaar, afgestemd op de verschillende seizoenen en leeftijdsgroepen (0-12 jaar). De kinderen brengen daarnaast een paar keer per jaar een bezoekje aan de bibliotheek. Daar krijgen zij uitleg over de boeken en worden ze voorgelezen door een echte bibliothecaris. Bovendien worden alle kinderen die bij Koningskinderen staan ingeschreven automatisch lid van de bibliotheek.

Er is voor De Sterrendaalders een vestigingsmanager aangesteld om samen met twee assistent leidinggevenden de vestiging aan te sturen. De openingstijden zijn van 7.30 uur tot 18.30 uur (op aanvraag van 7.00 uur tot 19.00 uur); u kunt uw kind brengen tot 9.30 uur en halen vanaf 16.30 uur. Buiten de schoolvakanties en vrije dagen om begint de buitenschoolse opvang tussen 12.00 uur en 14.30 uur, afhankelijk van de dag van de week en de school. Koningskinderen is geopend gedurende alle dagen van het kalenderjaar, met uitzondering van zaterdagen, zondagen, nationale feestdagen, de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar en een jaarlijks aan te wijzen studiedag voor ons personeel. Verzorgingsproducten, voeding en vervoer zijn bij onze dienstverlening inbegrepen. Koningskinderen rijdt met eigen vervoer op een groot aantal scholen in de omgeving, vraag hierover naar de mogelijkheden.

 

Extra Activiteiten

Naast de reguliere activiteiten biedt Koningskinderen in de authentieke theaterzaal en het naastgelegen kinderkookcafé bij De Sterrendaalders o.a. dans-, theater-, muziek- en kooklessen aan. Deze lessen zijn toegankelijk voor kinderen van alle vestigingen van Koningskinderen in Naarden/Bussum en worden georganiseerd door professionele partijen, waaronder De Gooische Muziekschool.

Wij zoeken continu naar een goede logistieke en inhoudelijke afstemming met scholen, sportclubs, zwembaden en andere instanties die raakvlakken hebben met onze dienstverlening, zodat wij onze klanten desgewenst kunnen ontlasten. Daarnaast bieden wij diverse aanvullende services aan zoals een kinderkapper, een schoolfotograaf en kosteloos vervoer naar diverse externe clubjes.

 

Nienke-Kruyt

De Vestigingsmanager

Nienke Kruyt is binnen Koningskinderen verantwoordelijk voor kwaliteit in inkoop. Op dit moment vervult zij daarnaast de rol van Vestigingsmanager bij De Sterrendaalders. Geen onbekend terrein, want Nienke was hier tussen 2009 en 2016 ook al leidinggevende. Mail Nienke op n.kruyt@konings-kinderen.nl.

 

Leonie-LensDe Adj. Vestigingsmanager

Leonie Lens is in 2008 bij Koningskinderen begonnen als pedagogisch medewerker. Om invulling te geven aan haar verdere ambities, is Leonie daarna assistent leidinggevende geworden en op dit moment is zij adjunct vestigingsmanager. Mail Leonie op l.lens@konings-kinderen.nl.

Impressie

Adresgegevens:

De Sterrendaalders
Graaf Wichmanlaan 46
1405 HB Bussum
Tel: 035 695 10 02
info@konings-kinderen.nl

LRK nummer: 156376118
IBAN nummer: NL13 RABO 0134 9720 23

Voor algemene vragen of voor het maken van een afspraak kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met ons hoofdkantoor.